De geluidsbronnen in onze doelgroepen zijn met name vooral menselijk spraak. Het frequentiegebied van menselijke spraak zit tussen de 125 Hz – 4 kHz. Hier zijn onze akoestische materialen dan ook met zorg op geselecteerd.  Met name ons 40mm akoestisch materiaal is uitermate geschikt om zo efficiënt mogelijk menselijk geluid te absorberen.

Hoeveel akoestisch materiaal is er nodig
Voor kantoor- en zorgomgevingen kan het de onderstaande tabel als richtlijn gebruikt worden wat betreft benodigde hoeveelheid absorptiemateriaal.

Deze tabel is opgezet aan de hand van de wet van Sabine en is alleen te gebruiken voor rechthoekige ruimtes met een hoogte van 2,6 meter en welke niet al te groot zijn (niet groter dan 100m2). Ook gaan wij in deze voorbeelden uit van ruimtes waar alleen harde materialen zijn toegepast. Valt uw ruimte niet binnen deze normering? Dat is geen enkel probleem, neemt u gerust contact voor persoonlijk advies. Graag ontvangen wij van u dan een plattegrond, materiaalgebruik en toepassing voor de ruimte. Op deze manier kunnen wij u dan een passende oplossing aanbieden. Indien wenselijk en/of nodig kan er ook een extern, onafhankelijk akoestisch onderzoek voor deze ruimte worden uitgevoerd.

Welk akoestisch product is wanneer geschikt?
Elke ruimte heeft behalve een eigen akoestiek ook een eigen oplossing. Hieronder ziet u een aantal vuistregels wat betreft oplossen van een specifiek akoestisch probleem.

  • Heeft de ruimte een hoge nagalmtijd?
    o Dan is het verstandig om het plafond of de wanden van een ruimte aan te pakken, bijvoorbeeld een akoestisch eiland of een akoestisch wandpaneel.
  • Moet de spraakverstaanbaarheid in een ruimte verbeterd worden?
    o Dan zijn akoestische wandpanelen of scheidingswanden goede oplossingen.
  • Moet er meer privacy gecreeerd worden en het ruimtelijk verval verhoogd worden?
    o Dan zijn akoestische scheidingswanden of deskdividers goede oplossingen.