Hoe kunnen we in een gang studie-werkplekken creëren waarbij de leerlingen zich kunnen concentreren tijdens het studeren?

Het Drenthe College wilde op een gang tussen de leslokalen en algemene ruimtes een prettige studeer- en werkplek creëren voor de leerlingen.
Het is de bedoeling dat leerlingen van de school gebruik maken van deze studeer- en werkplekken om gezamenlijk of alleen opdrachten te maken of leerstof tot zich te nemen.
Hierbij is het uiteraard belangrijk dat de leerlingen / studenten zich goed kunnen concentreren en zo min mogelijk afgeleid kunnen worden van andere mensen en geluiden in deze open ruimte.

Daarnaast is het wenselijk dat de oplossing flexibel te gebruiken is in de ruimte.

Geluiddempende scheidingswanden in de huisstijl omgeving van het Drenthe College

Wij hebben het Drenthe College voorzien van mobiele scheidingswanden die heel flexibel ingezet kunnen worden.

Momenteel worden de scheidingswanden gebruikt om studeer- en werkplekken af te scheiden van de open ruimte.
Leerlingen kunnen zelfstandig of in groepen aan tafels gaan studeren of opdrachten maken en zich concentreren, zonder afleiding wat er verder in de ruimte gebeurt.

De mobiele wanden zijn uiteraard voorzien van geluiddempende materialen en kunnen aan elkaar gekoppeld worden, indien wenselijk.
Ook zijn de wanden voorzien van eigen afbeeldingen, aansluitend bij de huisstijl van de middelbare school en aan de omgeving.

scheidingswand_akoestiek_concentratie_schermen_onderwijs

Reactie op het resultaat

Zeer tevreden, bedankt!

Arthur Heijnen, Drenthe College