Uitdaging: feestzaal indeling flexibel.

Stad Antwerpen zocht naar een vervangende locatie voor ontvangsten en trouwerijen tijdens de restauratie- en rennovatiewerken aan het stadshuis die na verwachting tot medio 2020 duren. Het Antwerps college heeft besloten om de zuilenzaal van het FelixArchief in het centrum van Antwerpen als tijdelijke locatie aan te wijzen.

Het FelixArchief is het rijke geheugen van de stad Antwerpen. Het is een volledig gerenoveerd 19-eeuws pakhuis met ruime leeszaal. Men heeft o.a. toegang tot meer dan 60 terabytes aan digitale documenten en meer dan 30 km papieren archiefstukken.

De zuilenzaal moest opgesplitst worden in twee grote delen en ruimte bieden voor ontvangsten en recepties. De zaal leent zich ook uitermate voor huwelijken.

Oplossing: mobiele eenvoudig te verplaatsen wanden met fotobedrukking.

Om de monumentale ruimte op te delen in functie van verschillende ontvangsten is ervoor gekozen om de zaal te voorzien van akoestische mobiele wanden. Deze mobiele wanden zijn voorzien van een fotoprint met de thema’s ‘stadhuis’ en ‘trouwen’, passend bij een unieke aangelegenheid zoals een huwelijk.

Door het flexibele gebruik van de ruimte zijn de wandpanelen uitgevoerd met zwenkwieltjes en magnetische koppelingen. Hierdoor zijn de wanden vlot verrijdbaar en schakelbaar, waardoor de zaal snel en eenvoudige in verschillende delen opgesplitst kan worden.

WebsiteStad Antwerpen – FelixArchief

akoestisch magnetische wandpanelen