Ons kantoor is onlangs vernieuwd maar de mensen die werken aan de bureaueilanden hebben last van elkaar

Het complete kantoor is onlangs vernieuwd. De inrichting (vloerbedekking, bureau’s, bureaustoelen, deskdividers en een achterwand).
Echter nu het kantoor weer in gebruik is genomen, hebben de medewerkers ‘last van elkaar’. Collega’s die ondanks de bureauschermen nog steeds concentratieproblemen ervaren door de collega tegenover hem / haar.

Maar ook de bureaueilanden onderling.

Mobiele scheidingswanden met geluiddempend materiaal en een stoffering die het geluid ook daadwerkelijk reduceert.

In  de kantoortuin heeft PR-Runner eerst een proefopstelling / demo wanden aangeboden. Zodat de klant zelf kan ervaren of het gebruik van mobiele wanden aan de zijkant van een bureaueiland wenselijk is. Hierbij is het van belang dat de klant zich prettig voelt in de maatvoering van de mobiele wand in de kantoortuin.

Timmerfabriek Ebbers heeft er voor gekozen om mobiele akoestische wanden in het formaat: 2900x1400x45mm (breedtexhoogtexdiepte) te gebruiken.
Per bureaueiland is deze mobiele wand ingezet. Hierbij heeft PR-Runner een advies gegeven over het verschil van materiaal (textiel) gebruik t.o.v. de bureauschermen die bij de vernieuwing van de kantoortuin toegepast zijn. Het textiel dat opgenomen is in de mobiele wanden van PR-Runner is instaat om geluid door te laten zodat het akoestisch comfort in de ruimte toeneemt.
Om de mobiele wanden in het interieur op te laten gaan van de ruimte is het frame en de stelvoet voorzien van een zwarte kleur, ipv geanodiseerd aluminium.

De ‘stof’ in de bestaande bureauschermen doet dat niet. Hierdoor is het akoestisch effect van de achterwand (zelfde materiaal als de bureauschermen) in de ruimte en de bureauschermen aanzienlijk minder.

Daarnaast heeft PR-Runner geadviseerd om de bestaande deskdivders hoger te plaatsen, zodat collega’s die tegenover elkaar zitten, qua stemgeluid achter een scherm komen te zitten.  Het stemgeluid komt dan tegen het scherm aan, ipv er over heen. Waardoor de collega geluidsoverlast heeft.

Mobiele scheidingswanden Timmerfabriek Ebbers PR-Runner geluiddempend kantoortuin

Reactie op het resultaat

De mobiele akoestische schermen zien er goed uit en leveren een aanzienlijke geluidsreductie op.

Maarten Ebbers , Timmerfabriek Ebbers