Hoe kan de galm uit de kookstudio gehaald worden?

In de kookstudio van Horeca van Zon in Beerse, België weerkaatst het geluid tegen de muren en ramen.
De kookstudio in deze horeca groothandel is een aanvulling op de groothandelsfunctie van Van Zon. Relaties, klanten, etc. kunnen in de kookstudio op een professionele manier deelnemen aan workshops, interactieve kooksessies en genieten van diverse gerechten in een moderne ambiance.
Echter weerkaatst het geluid tegen de muren en ramen en klinkt het hol als er meerdere gebruikers in de ruimte aanwezig zijn. Ook geluiden die tijdens het koken aanwezig zijn, zorgen voor galm.

Geluidsabsorberende wandpanelen in huisstijl beleving Van Zon

De ruimte van de kookstudio bestaat uit een hoogte van ca. 6 meter en bijna 10 meter breed.
Ook heeft de kookstudio hoge raampartijen en een tegelvloer. Deze aspecten zorgen ervoor dat geluid eenvoudig weerkaatst en dat er veel galm in de ruimte ontstaat.
PR-Runner heeft op de wanden die in de kookstudio aanwezig zijn naar verhouding geluidsabsorberende wandpanelen geplaatst. Hiervoor is gekozen om de huisstijl vormgeving van Van Zon terug te laten komen. Deze beleving is terug te vinden in de hele groothandel. Daarnaast is gekozen voor een neutrale witte tint om de focus op de kookstudio  te houden en dat het niet te druk wordt aan de muren.
Hierin heeft PR-Runner, Van Zon geadviseerd.

Er is een hoeveelheid geluidsabsorberend oppervlak aan de ruimte toegevoegd. In de theorie wellicht teveel, maar gezien de oppervlakte van de ruimte en de mogelijke muren waar akoestische panelen geplaatst konden worden is het resultaat zeer comfortabel geworden.

Galm uit kookstudio gehaald geluidsdemping

Reactie op het resultaat

‘Qua akoestiek is het alleszins een serieuze verbetering.’

Koen Beckers , Horeca van Zon