Om geluidproblemen zoals galm op te lossen is het van belang op op de juiste manier akoestische panelen te plaatsen. Wij bieden plafond elementen als wandpanelen als akoestieke oplossing.  Ook mobiele wanden zijn een oplossing voor geluidhinder en visuele rust. Door het plaatsen van akoestische producten, op de juiste plek, wordt de akoestiek verbeterd. De vraag is vaak voor welk soort paneel u moet kiezen. Wij adviseren u graag.

Akoestisch plafondelement

Het reduceren van nagalmtijd kan onder andere goed gereduceerd worden doormiddel van akoestische plafondelementen. Normaal gesproken kan dit prima met een systeemplafond, maar als deze niet aanwezig is of het een zeer grote ruimte betreft wil je zo dicht mogelijk bij de geluidsbron het geluid reduceren. Onze akoestische plafondelementen zijn hier zeer geschikt voor. Bijkomend kunnen onze plafondelementen ook met LED verlichting en zelfs infraroodverwarming worden uitgevoerd zodat je behalve nagalmreductie ook verlichten en verwarmen waar de behoefte bestaat.

Wandpanelen met een beleving en galm demping

Geluid plant zich met name vooral horizontaal voort in een ruimte. Als wanden geen of slechte absorberende eigenschappen hebben neemt de nagalmtijd exponentieel toe. Een oplossing tegen deze nagalm is om op deze harde muren akoestische panelen te plaatsen (afmeting afhankelijk van formaat ruimte) om dit tegen te gaan. Ideaal gezien worden deze akoestische panelen zo dicht mogelijk bij de geluidsbronnen geplaatst op een hoogte tussen de 800 en 2000 mm. Dit omdat de geluidsbronnen over het algemeen mensen zullen zijn en op deze hoogte rekening wordt gehouden van zowel zittende als staande mensen.

Mobiele wanden als deskdivider of roomdivider

Behalve het absorberende vermogen van onze akoestische producten kunnen bijvoorbeeld onze mobiele scheidingswanden ook de spraakverstaanbaarheid verhogen en het ruimtelijk verval te verhogen door het effect van direct geluid te verlagen. Door deze akoestische producten ook zo dicht mogelijk bij geluidsbronnen te plaatsen zorgt ervoor dat het geluid eerder gedempt wordt en dat de spraakverstaanbaarheid toeneemt. Met name in ruimtes waar veel getelefoneerd en waar meerdere collega’s dicht bij elkaar werken kan dit zeer wenselijk zijn.

Hoe hoger een scheidingswand is hoe beter de spraakverstaanbaarheid en het ruimtelijk verval. De uiteindelijke hoogte van de wand wordt mede bepaald door de toepassing en de klantwens.

Mocht u meer informatie wensen, een persoonlijk advies of wilt u een offerte aanvragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op via mail of bel ons op 0544-398810.