Gisterenavond heeft KRO-NCRV op NPO2 in haar programma de Monitor de resultaten gepresenteerd over het werken in kantoortuinen en de effecten op werknemers.
Niet iedereen, maar veel mensen die dagelijks in een kantoortuin zijn of haar werkzaamheden uitvoeren ondervinden hinder van de opzet van het fenomeen  ‘kantoortuin’.

Hierdoor zijn mensen minder productief, kunnen zich slechter concentreren en wordt de werkdruk hierdoor als erg hoog ervaren.

PR-Runner als akoestiek specialist wordt  vaak gevraagd om nadat een kantoortuin in gebruik is genomen de ruimte werkvriendelijker te maken. Lijkt mosterd na de maaltijd maar gelukkig worden deze mensen ‘wakker’ om aan de bel te trekken, het is een eerste stap!
Het is tegenwoordig een trend dat kantoortuinen steeds vaker worden uitgerust met harde, geluid reflecterende materialen die er op een afbeelding / plaatje in het ontwerp fantastisch uitzien maar de praktijk blijkt compleet anders te zijn.
Echter wordt vaak de functie van een kantoortuin én de werkzaamheden die daar in plaatsvinden te laat meegenomen.

PR-Runner kan op haar beurt klant gericht producten en meubels integreren in de bestaande omgevingen om de ruimte comfortabeler te laten zijn. Dit kan bijvoorbeeld door geluiddempende producten en materialen toe te voegen die zowel erg functioneel zijn maar ook een eye-catcher kunnen worden in het interieur.
Wij realiseren stilte werkplekken waar mensen zich even terug kunnen trekken, maar ook juist op de toegewezen werkplek brengen wij rust.
Kleurgebruik en materiaal keuzes zijn hierbij erg belangrijk.

Ook de duurzame materiaal keuzes, daarvoor kan PR-Runner product oplossingen bieden.

Maar ook in het begin traject, adviseren wij graag zodat direct vooraf de beste werkplek wordt gecreëerd. Hierbij werken wij ook samen metr kantoorinrichters en interieurarchitecten om ons specialisme te integreren in het ontwerp.

De uitzending van de Monitor van maandag 24-2-2020 is op onze website te bekijken.